wtorek, 21 sierpnia 2012

Pieczony Camembert

Grzechu warta przekaska...Prosta i szybka a do tego przepyszna... niestety kalorii ma od cholery:) Ja znam juz pieczony camembert od dawna i na rozne sposoby,ale ostatnio odkrylam ten z czosnkiem dzieki nieesi25 za co bardzo jestem jej wdzieczna...
Skladniki: Ser Camembert w drewnianym opakowaniu, zabek czosnku, troszke tymianku, chleb tostowy upieczony w tosterze. Ser wydobyc z opakowania i z folii i umiescic z powrotem w drewnianej foremce.Przekroj na krzyz i wbij pokrojony w plastry czosnek. Umiesc w piekarniku na okolo 10 min w temp.180 stopni(polecam podlozyc jeszcze folie aluminiowa, bo czasem-zadko- moze wyciec z opakowania). Po wyjeciu z piekarnika rozlozyc nacieta skorke sera na boki i maczac tostowany chleb pokrojony w paseczki.Smacznego!

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz