sobota, 6 kwietnia 2013

Penne z grzybami i sosem Philadelphia

Postanowilam wyprobowac nowy dla mnie rodzaj grzybow tzw. boczniaki. Jeszcze zyje i problemy zoladkowe nie wystapily, wiec smie twierdzic, ze sa jadalne i mozna smialo wlaczyc je do menu! Przepis bardzo latwy, z sosem z serka Philadelphia, ktory mozecie zastapic innym serkiem sniadaniowym, takim jak Buko lub Almette. Skladniki: Penne rigate (makaron rurki), sol, dwie lyzki serka philadelpia, kilka grzybow suszonych(najlepiej kapeluszy), kilka swierzych grzybow boczniakow (lub innych moga byc kurki, pieczarki itp), majeranek suszony, cebulka, zabek czosku, lyzka masla. Makaron wrzucic do wrzacej wody z sola i gotowac jak podano na opakowaniu.Cebulke pokroic drobno i wraz z przecisnietym przez preske czosnkiem podmazyc na maselku. Nastepnie dodac umyte, osuszone papierowym recznikiem i pokrojone grzyby. Dodac kilka lyzek wody od gotowania makaronu i rozpuscic w niej dwie lyzki serka philadelphia. Doprawic ulubionymi ziolami. Makaron odcedzic i wrzucic do sosu i wymieszac. Voilà!









Brak komentarzy:

Prześlij komentarz