czwartek, 10 grudnia 2015

Pasta kanapkowa z łososia z awokado

Po długiej przerwie,przeznaczonej na urodzenie dziecka, melduje się z powrotem z nowymi przepisami. Postaram się zdrowiej, bo bycie matką do czegoś zobowiązuje, ale nie oczekujcie proszę samej zieleninki ;-)
Na pierwszy ogień idzie coś czego przyrządzenie zajmuje tylko kilka minut (i na razie na takie proste przepisy się nastawcie, bo mój syn nie szasta snem na prawo i lewo, tudzież nie zgadza się dzielić mną z kimkolwiek, więc będę aktywna, gdy tylko mój mały "szef" zaśnie na tyle długo abym zdążyła przygotować i uwiecznić moje twory na fotografii.)
Pasta z awokado i łososia: składników niewiele ale za to ile witamin dla zdrowotności... Normalnie aż czuje rosnący we mnie wigor z każdym kęsem...
No dobra. Dosyć reklam ;-) do rzeczy!



Przygotuj:
100g łososia wędzonego (od biedy może być tez makrela :))
1 dojrzałe awokado
Sok z cytryny
Szczypta (dosłownie) soli
Świeżo mielony pieprz

Wszystkie składniki do blendera i ładnie zmiksować i posmarować na chlebek. Jest tez wersja dla purystów: bez blendera potraktować wszystko widelcem. Smacznego.