poniedziałek, 22 lutego 2016

Mufinki śniadaniowe



Oto pomysł na pyszne śniadanie. W dodatku, na diecie niełączenia, jest to propozycja na śniadanie białkowe.
Lubię je robić, bo są proste w przygotowaniu i nie trzeba się aż tak bardzo skupiać na przepisie. Jest wiele wariantów tych oto mufinków i możemy dodać za każdym razem lub do każdego coś innego. Lub wszystko razem. Ja do moich dodałam świeże liście szpinaku, szynkę, cukinię, paprykę, pomidora. Do wyboru do koloru!

Składniki (6sztuk)
6 jajek
ser żółty 
przyprawy i zioła (papryka, pieprz, sól, oregano)
warzywa (według upodobania) pokrojone w drobną kostkę 
wędlina (szynka lub salami lub inne) pokrojona

Wszystkie składniki mieszamy widelcem w miseczce i wlewamy do foremki do mufinków. Zapiekamy w temperaturze 200 stopni przez ok 15 minut. Gotowe.








2 komentarze:

  1. Ostatnio szukałem inspiracji na śniadania. Bo zwykła kanapka zaczęła się nudzić... z tego wszystko powstały omlety z suszonymi pomidorami, ale te muffinki wyglądają świetnie.

    OdpowiedzUsuń