wtorek, 15 maja 2012
Zapiekanka szparagowo-makaronowa
Moja pyszna zapiekaneczka z makaronem!
Skladniki:
dwie garsci makaronu (np.penne),
300g szparagow,
kilka plastrow szynki,
1 czerwona papryka,
dwie lyzki masla,
lyzka maki,
dwie lyzki soku z cytryny,
trzy czwarte szklanki mleka,
zolty ser.
Szparagi obieram i kroje na 5 cm sztuki.Gotuje w wodzie z cukrem i sola,oraz sokiem z cytryny.Makaron gotuje przez piec minut.Przekladam do formy zaroodpornej.Szynke i papryke kroje w kosteczke i wmieszam do pozostalych skladnikow w formie.
Maslo rozpuszczam w garnku,dodaje make.Gdy sie lekko zarumieni dodeje mleko i sok z cytryny,mieszam.Wylewam na zapiekanke i przysypuje zoltym serem.Zapiekam przez 20 min w temperaturze 200 stopni.Smacznego!
Subskrybuj:
Komentarze do posta (Atom)
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz