wtorek, 15 maja 2012
Dwojako zapiekane kartofle i twarozek paprykowo ogorkowy
Kocham zapiekane kartofle.Idealne na wieczor przed telewizorem lub jako dodatek do grila.
Potrzebujemy kilku sporych ziemniakow,ktore zapiekamy w foli przez okolo godziny, w piekarniku nagrzanym do 220 stopni.
Gdy beda miekkie przekroje je na polowe i czesc z nich wydrazam lyzeczka do miseczki i lacze z lyzka majonezu, pokrojonym w kostke pomidorem i posiekana pietruszka.Nastepnie wypelniam skorki masa kartoflano-majonezowa.Przypruszam zoltym serem.
Druga czesc ziemniakow pokrywam po prostu platerkami pomidorow i zoltym serem.
Zapiekam ziemniaki jeszcze przez 5 minut.W tym czasie lacze Serek Philadelphia z jogurtem naturalnym i pokrojona w kostke papryka,rzodkiewka,oraz ogorkiem i koperkiem,sola i pieprzem. Podaje kartofle z miseczka twarozku.
Subskrybuj:
Komentarze do posta (Atom)
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz