Składniki
Ciasto
4 łyżki mąki razowej
Pół łyżki sezamu
Pół łyżki siemienia lnianego
(Można zastąpić innymi nasionami np. slonecznikiem lub dynią)
Pół szklanki maślanki
Jajko
Woda gazowana do uzyskania aksamitnej konsystencji
Szczypta soli
Farsz
Pół czerwonej papryki
Pół małej cebulki
Mała kostka szpinaku iglo
2 łyżki serka wiejskiego
2 łyżki gęstego jogurtu
Sól i pieprz
Składniki farszu zmiksować i piec naleśniki na patelni niewymagajacej użycia oleju.
Cebule pokroj w krążki i podsamaz na złoty kolor na łyżce oliwy. Dodać szpinak (można dodać czosnek), grillowaną w piekarniku paprykę i resztę składników! Doprawić solą i pieprzem. Wyłożyć farsz na naleśniki i zawijać. Gotowe!
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz