wtorek, 21 sierpnia 2012
Pieczony Camembert
Grzechu warta przekaska...Prosta i szybka a do tego przepyszna... niestety kalorii ma od cholery:)
Ja znam juz pieczony camembert od dawna i na rozne sposoby,ale ostatnio odkrylam ten z czosnkiem dzieki nieesi25 za co bardzo jestem jej wdzieczna...
Skladniki:
Ser Camembert w drewnianym opakowaniu,
zabek czosnku,
troszke tymianku,
chleb tostowy upieczony w tosterze.
Ser wydobyc z opakowania i z folii i umiescic z powrotem w drewnianej foremce.Przekroj na krzyz i wbij pokrojony w plastry czosnek. Umiesc w piekarniku na okolo 10 min w temp.180 stopni(polecam podlozyc jeszcze folie aluminiowa, bo czasem-zadko- moze wyciec z opakowania).
Po wyjeciu z piekarnika rozlozyc nacieta skorke sera na boki i maczac tostowany chleb pokrojony w paseczki.Smacznego!
Subskrybuj:
Komentarze do posta (Atom)
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz