wtorek, 8 maja 2012
Muffinki z borowkami
Pyszniutkie i latwe muffiny robie zazwyczaj,gdy najdzie mnie ochota na pieczenie,a nie mam gosci,ktorzy mogliby pochlonac cale ciasto. To jedne z moich ulubionych mufinek, gdyz kocham jagody. Jedyne, co moze je przebic, to mufinki z malinkami. Sa mokre od soku z popekanych przy pieczeniu owocow... niebo!!! Nawet nie potrzebuje do nich zadnego kremu.
Skladniki na 12 mufinek:
250g maki pszennej przesianej przez sito,
2,5 lyzeczki proszku do pieczenia,
150g cukru,
125ml oleju roslinnego,
125ml maslanki lub plynnego jogurtu,
1 jajko,
100g borowek amerykanskich.
Rozgrzej piekarnik do 200 stopni C. W duzej misce wymieszaj make, proszek,oraz cukier.
W drugiej misce wymieszaj olej i maslanke oraz jajko. Polacz skladniki suche z mokrymi, a nastepnie dodaj borowki.Nie mieszaj zbat dlugo. Rozdziel ciasto lyzka do papierowych foremek poukladanych w formie do mufinek.Pieczenie: 15- 20 minut.
Subskrybuj:
Komentarze do posta (Atom)
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz